Szép testben szép lélek

Nagy volt a tülekedés, mindenki előrébb szeretett volna kerülni a sorban. Mindig azt remélték, hogy aznap ők is befutók lehetnek. Előkelő helyen állt az arc, a bőr, de iparkodott a haj, a köröm, sőt az egész test is. Csak a léleknek nem sikerült a tolakodás, csendesen meghúzódott hátul, várva a sorára. Pedig neki is szüksége lett volna az ápolgatásra.

Nálad nem így van? Ha kevés az időd, nem sorolod a lelki feltöltődés elé a manikűrt vagy az arcpakolást? Persze, ezek sürgősebbek, mert a testeden a törődés hiánya hamarabb meglátszik. Viszont a lélek ápolása is nélkülözhetetlen, hiszen, ha belül nem vagy jól, az átüt minden külső borításon. Láttál már ökölbe szorult női kezet szépen lakkozott körmökkel? Hideg, üres mosolyt egy szépségkirálynő arcán? Hallottál hibátlanul rúzsozott ajkak közül előtörő szitkozódást? Ha igen, akkor te is tudod, hogy a szépséget csak a külső és a belső összhangja teremtheti meg.

Az ápoltság alapkövetelmény, ez nem vitatható. Önmagadat és a másik embert is megtiszteled azzal, ha rendben vagy. A test azonban kifejezője a léleknek, ahogy az otthonnak is külső burka a ház. Szánj időt mindkettőre egyformán: legyen fitt és egészséges a tested, rendezett, gondozott a külsőd, ugyanakkor örömmel teli a lelked! Az tud szép lenni, akin meglátszik, hogy jól érzi magát a bőrében. Ha elfogadod önmagad, tisztában vagy az értékeiddel, és megtaláltad a helyed a világban, az sugárzóvá tesz. Megszépítenek a pozitív érzelmek, egy szerelem vagy a gyermekvárás, de egy baráti találkozó, egy mély beszélgetés, bármely művészeti alkotás szintén lehet rád olyan hatással, hogy az megjelenik az arcodon, a testtartásodon, a mozdulataidban.

Természetesen vannak kettő az egyben megoldások is. A kozmetikusnál kapott kezelések, amik pihenést és kényeztetést is jelentenek egyszerre; egy túra a zöldellő, madárcsicsergéses erdőben, kellemes társasággal; a kedveseddel töltött wellness hétvége – mindezek a testedet és a lelkedet egyaránt felüdítik, formálják.

Fontos és szükséges tehát időt szánnod a lélek gondozására, így olyan lehetsz belül, amit szívesen megmutatsz kívül is. Ügyelj arra, hogy a lelked ne kullogjon mindig a sor végén, hanem rendszeresen kapjon egy kis extra kényeztetést, még ha nem is lehet mindig ő az első!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük