Szuperhatékony módszerekkel teheted a hajad kócmentessé!

Van, aki örökösen a gubancokkal, a kócolódással küzd. A hajmosás ilyenkor kész rémálom, az összecsomósodott, nedves hajat simává tenni csak tépéssel, húzással, a haj roncsolásával lehet. Vagy még úgy sem. Ha ismerős neked ez a probléma, biztos kipróbáltál már sok olyan terméket, ami kifésülést megkönnyítő, simító hatással rendelkezik. Ezekre azonban általában jellemző, hogy ha keveset használsz belőlük, hatástalanok, ha pedig sokat, elnehezítik a hajat, elveszik frissességét. Helyettük mutatunk most természets megoldásokat a gubancok ellen!

Aloe vera gél

A 75 tápanyagot tartalmazó aloe vera simává és puhává varázsolja a hajat. A gél ugyanolyan kémiai összetételű, mint a keratin, az a fehérje, ami a hajunk nagy részét képezi. Ezért könnyen beszívódik a hajszálakba és hidratálást is biztosít.
Az aloe vera gélt keverd el egy kevés vízzel és vidd fel a hajadra. Várj 30 percet, majd samponnal moss hajat.

Hideg vizes öblítés

Ha hideg vizet használsz a hajöblítéshez, azzal lezárhatod a hajszálak felső rétegét. Ennek következtében a haj sima és fényes is lesz. A meleg víz minden bizonnyal jobban esik neked, de a hajadnak nem. Kócolódást idéz elő, mivel megemeli a kutikulát. Samponozz, kondícionálj és hideg vízzel fejezd be a hajmosás rítusát!

Tojásos pakolás

A tojásos pakolás előnyeit biztosan ismered már, ha jártas vagy a hajápolás természetes módszereiben. Hatékonysága nem csak a hajszálak táplálására terjed ki, de kiválóan simítja is a hajat.
1 tojás, 1 teáskanál olívaolaj és 1 teáskanál méz keverékét vidd fel a hajadra és hagyd megszáradni. Samponnal és hideg vízzel mosd le.

Banános pakolás

A banán táplálja és hidratálja a hajat, ami nagy segítség a gubancolódás megelőzésében. Még hatékonyabbá teheted, ha joghurttal együtt használod fel!
1 érett banánt törj össze és keverj össze 2 teáskanál joghurttal és dolgozd be a fejbőrbe, majd a hajszálakba. 45 perc után samponnal mosd le.

Almaecetes öblítés

Az almaecet a hideg vízhez hasonlóan bezárja a kutikulákat, simává, könnyen fésülhetővé teszi a nedves hajat.
¼ bögre almaecetet keverj el 1 bögre vízben. Hajmosás után, végső öblítésként használd ezt a keveréket.