Tippek, hogy a bőröd télen is boldog legyen!

Az évszakok változásával a bőrápolási szokásainkon is változtatni kell. A hideg idő szárazabb, ahogyan a lakás levegője is egyre szárazabb, amint elkezdődik a fűtési szezon. Ezek a körülmények pedig kiszárítják még az egyébként egészséges, normál típusú bőrt is. Hogy jobban viselje a telet, bőrünket már hamarabb fel kell készíteni, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a változó időjárási viszonyokhoz.

Radírozás

A bőrradírozás télen a legjobb barátod. A száraz, durva tapintású bőr legjobb ellenszere ez a módszer, amit az arcodon és a testeden is hetente 1-2-szer alkalmazhatsz. Ha magad készíted el a bőrradírodat, gazdagítsd hidratáló összetevőkkel is!

Mélyhidratálás

Az egészséges kinézetű bőrhöz elengedhetetlen a rendszeres hidratálás. Tarts a fürdőszobádban kéznél egy tégely kókuszzsírt és lefekvés előtt kend be vele az arcodat, hogy minél több fel tudjon szívódni belőle.

Langyos víz

Bár télen semmi sem tud jobban esni egy forró fürdőnél, próbálj meg minél kevesebb időt a a zuhany alatt vagy a kádban tölteni. A forró víz ártalmas a bőrnek, hiszen kiszárítja és erre télen igazán nincs szükség. Válts inkább langyos vízre és rögtön tusolás után hidratálj!

Fényvédelem

Bár a nap erős sugaraitól ilyenkor kevésbé kell tartani, mint nyáron, azért télen se feledkezz meg arról, hogy a napfény éri a bőrödet. Éppen ezért a hideg évszakokban is használj fényvédő krémet, akár smink alá.

Kéz és ajkak

A test egyes részein a bőr érzékenyebb, így a kézfej és az ajkak is különleges figyelmet érdemelnek a téli bőrápolásban. Ne feledkezz meg a rendszeres hidratálásukról!

Krémes állagú kozmetikumok

Míg nyáron az izzadás miatt inkább a por állagú termékeket részesítjük előnyben, télen fordul a helyzet. Hogy a bőr kiszáradását meggátold, válassz krémes állagú kozmetikumokat, melyeket a bőr télen jobban elvisel.

Tápláló olajok

Mivel a bőr télen sok káros hatásnak van kitéve, fontos, hogy biztosítsd neki a szükséges tápanyagokat. Természetes olajok segítségével sok vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal töltheted fel a bőrödet, így fokozva ellenállóképességét.