Tüntesd el a szervezetedből a nikotint ezzel az egyszerű módszerrel!

Ha nem tartozol azok közé, akik éppen most akarnak leszokni a dohányzásról, jó, ha tudod, hogy a nikotin csak 48-72 óra elteltével távozik a szervezetből. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel azonnal kimoshatod a testedből!

A borkészítés mellékterméke a borkő, melynek egyik pozitív hatása, hogy képes semlegesíteni a nikotint a szervezetben. Mivel egyébként is vannak pozitív hatásai és olcsón hozzájuthatsz, érdemes kipróbálnod akkor is, ha nem dohányzol!

Így csináld!

A legjobb, ha a borkőhöz narancslevet adsz és együtt iszod meg a kettőt. A narancslé magas C-vitamin tartalmával pótolhatod azt az elveszett vitamin mennyiséget, amit a dohányzás okoz a szervezetben. A borkőtől ugyan lesz némi bor íze az italnak, de alkohol nem kerül bele! 1 pohár 100%-os narancsléhez keverj fél-egy teáskanál borkő port. Minden este idd ezt egy hónapon át, lefekvés előtt. Pozitív hatásait már egy hét után fogod érezni. Többek között azt, hogy könnyebben tudsz leszokni a dohányzásról, mert nem fogod kívánni a cigarettát. De mit tud még a borkő?

Csökkenti a vérnyomást

Ha a szervezetben alacsony a kálium szintje, nagy az esély a magas vérnyomás kialakulására. Itt lép közbe a borkő! Hiszed vagy sem, 100 g borkőben 16.500 mg kálium található. Ha a magas vérnyomásodat a kálium hiánya okozza, minden este lefekvés előtt keverj el 1 teáskanál borkő port egy pohár vízben és idd meg.

Húgyúti fertőzés kezeléséhez

Mivel a borkő megváltoztatja a vizelet pH értékét, olyan környezetet tud teremteni, amiben a kórokozók elpusztulnak. Fél teáskanál borkő port keverj el egy bögrében, csepegtess rá citromlevet és adj hozzá némi meleg vizet. Ezt az italt naponta többször kortyolgasd, hogy mielőbb megszabadulj a kellemetlen fertőzéstől.

Ízületi gyulladás ellen

A borkőben lévő magnézium segít a gyulladások ellen. Mikor fürdőt veszel, tégy a vízbe néhány evőkanál borkő port és legalább fél órán át áztasd magad a vízben. A legjobb, ha naponta kétszer is veszel ilyen fürdőt!