Utcadivat vagy haute couture?

Bizony káprázatos szokott lenni egy haute couture divatbemutató, amikor a világ legnagyobb divatkirályai és királynői bemutatják legújabb kollekcióikat a habkönnyű, csontsovány manökenjeiken, akik szinte a levegőben lépkednek, olyan súlytalanok. Persze van, akit álmélkodás helyett elborzaszt a látvány, és nem csak azért, mert ilyen sovány nők a valóságban nem is léteznek, hanem mert a bemutatott ruhadarabok túl szépek, túl pompásak, és a mindennapi életben használhatatlanok.

De hát a csúcsdivat nem is az utca divatjáról szól, inkább egyfajta erőfitogtatás és performance akar lenni arról, hogy mire képesek a divattervezők, ha elengedik a fantáziájukat, kreativitásukat. Ez azonban legfeljebb iránytűként szolgálhat ahhoz, hogy egy átlagos dolgozó nő összeállítsa legújabb ruhatárát, vagy kiegészítse a régit.

Az utca divatja olyannyira más képet mutat, mint egy divatbemutató, hogy a két jelenség között szinte alig található átmenet. Azok a nők viszont, akik ezt a kicsiny rést megtalálják, és a legújabb trendekből csupán annyit vesznek át, amennyi megfelel az alkatuknak, valamint felújítja a gardróbjukat, azok biztosan jól öltözöttek és stílusosak lesznek. Ha te is közéjük tartozol, igazán szerencsés vagy, ha még nem, akkor tanuld el a titkaikat.

Először is soha ne akarj divatos lenni. Azok a nők a legbizonytalanabbak, akik állandóan lecserélik a régit a legújabb, legtrendibb cuccokra: valószínűleg ezzel kompenzálnak, hogy se magabiztosságuk, se stílusérzékük nincsen. Egy bizonytalan, de túldíszített nő pedig a legdivatosabb holmikban is csak egy karácsonyfa vagy egy potenciális áldozat. Ehelyett inkább szerezz reális önismeretet, térképezd fel magad kívül, belül. Tanuld meg, mi áll jól, és mi előnytelen. Ez vezessen az öltözködésben, ne a divat kritikátlan követése.

Ha nem felejted el, hogy a kiegészítők sokszor fontosabbak, mint maga a ruha, akkor elegánsabb lehetsz, mint egy haute couture modell. Játssz a sálakkal, övekkel, táskákkal, sőt bizsukkal, ékszerekkel is. Merj újítani, de tudj lemondani arról, hogy trendi légy, ha egy divatos fazon vagy szín neked nem áll jól. Vállald magad. Már ettől szép leszel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük