Villámgyors trükkök a téli hajápoláshoz

Hajápolás

Télen mindenkit utolér a legfőbb hajprobléma, a szárazság. A nedvesség ilyenkor hamarabb távozik a hajszálakból, ez pedig nem csak érzetre és látszatra okoz problémát, de könnyen töredezéshez is vezethet, mire megérkezik a jó idő. Az embernek azonban ilyenkor sincs több ideje a hajápolásra, mint az év többi részében. A gondoskodást szerencsére kevésbé időigényes módszerekkel is biztosíthatjuk hajunk számára.

Válts kímélő samponra!

Lehet, hogy eddig festett hajra való, volumennövelő vagy egyéb specifikus tulajdonsággal rendelkező sampont használtál, ami egyébként megfelelő is a hajtípusod számára. Azonban télen érdemes egy váltást eszközölnöd és kímélőbb samponra váltanod. A legjobbak erre a célra a szulfátmentes samponok, főként azok, melyek nem habzanak.

Ritkábban moss hajat!

Előfordulhat, hogy kímélő sampon és rendszeres kondícionálás mellett is száraz a hajad télen. Ilyenkor próbáld meg ritkítani a hajmosásokat! Ha eddig hetente kétszer használtál sampont, mostantól használj csak egyszer, hogy jobban kielégítsd hajad igényeit a hideg időben.

Kondícionálj samponozás előtt is!

Mielőtt a hajat egyébként eléggé igénybe vevő sampont felvinnéd, készítsd elő a hajadat! Erre tökéletesen alkalmas egy kondícionáló vagy valamilyen természetes, hajápoló tulajdonságokkal rendelkező olaj, mint a kókusz- vagy a jojobaolaj. Ezután samponozz, hogy csökkentsd a haj károsodásának esélyét.

Viselj sapkát!

Egyrészt mert amúgy is nagyon divatos, másrészt mert minden észérv is mellette szól. A hajadnak a hideg levegő és főleg a mínuszok semmilyen szempontból nem tesznek jót. Védelmet biztosíthatsz neki, ha sapkát viselsz.

Vágd a végét!

A száraz, téli időben a haj könnyebben tönkremegy, különösen a hajszálak végeit viseli meg ez az időjárás. Ezért fokozottan ügyelj a hajvégek rendszeres visszavágására, hogy a hajszál egészségét megőrizhesd.

Ápold a hajvégeket!

Az olajok vagy a hajtápláló zsiradékok, mint pl. a shea vaj nagyon jót tesznek a megviselt hajvégeknek. Erre a célra a ricinusolaj is kiváló.

Óvatosabban!

Hideg időben a hajszálak hajlamosabbak a töredezésre. Éppen ezért kíméletesebben kell bánnod a hajaddal, beleértve a fésülést, a hajszárítást, a formázó termékek használatát. Ügyelj arra, hogy a leggyengédebben bánj a hajaddal, csökkentsd a hőhatásokat és nedves hajat sose fésülj!

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!